У Голованівську відкрили навчально-практичний центр електромонтерів (ФОТО)

Перегляди: 1041

У Голованівську на базі професійно-технічного училища № 38 відкрили навчально-практичний центр електромонтерів.

Про це CBN поінформували в прес-службі ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

ПТУ заснували у 1963 році як навчальний заклад сільськогосподарського напрямку. Сьогодні тут опановують робітничі професії - водія, тракториста, слюсаря з ремонту сільськогосподарських машин, кухаря, електромонтера. Від початку заснування у закладі підготували більше 14 тисяч кваліфікованих робітників.

Відповідно до плану пріоритетних напрямків з підготовки кваліфікованих робітників, на базі закладу розпочав роботу навчально-практичний центр з професії «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування».

За виділені державою 630 тисяч гривень повністю оновили матеріально-технічну базу для навчального процесу: придбали більше 270 одиниць обладнання, устаткування, інструментів та матеріалів. Ще 260 тисяч гривень виділили з обласного бюджету на капітальний ремонт приміщення. Тож учні голованівського училища мають змогу опановувати професію електромонтера у світлих, просторих, теплих та обладнаних майстернях.

На відкриття центру завітав перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко. Разом із керівництвом району, місцевого РЕМу, працівниками навчального закладу, представниками інших професійних навчальних закладів області він оглянув обладнані майстерні навчального центру та високо оцінив їх рівень.

«У Голованівську відкрили нову сторінку в історії підготовки кваліфікованих робітників, - наголосив він, вітаючи із визначною подією працівників та учнів закладу. – Сьогодні область по-справжньому турбується про професійну освіту. Свідченням цього є відкриття навчально-практичного центру у Голованівську, успішна робота центру з підготовки трактористів, відкритого рік тому у Бобринці, новалабораторія вартістю 1 мільйон гривень у ПТНЗ № 8 Кропивницького, розбудова ПТУ у Малій Висці, інших населених пунктах області. Впевнений, що спільними зусиллями, ми забезпечимо область та державу кваліфікованими, конкурентоспроможними працівниками».