У Кропивницькому досі шукають власників будівель, що згоріли на Дворцовій

Перегляди: 1174

Відділ охорони культурної спадщини управління архітектури в міськраді продовжує пошуки власників будинків на Дворцовій, де 28 листопада сталася пожежа.

Про це CBN повідомила начальник відділу Надія Лісняк.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За її словами, відділ ще не отримав висновків слідчо-оператичної групи, яка з'ясовує причини виникнення пожежі: випадковість чи підпал.

Водночас пошуки власників продовжуються. Вже відомо, що приміщення на Дворцовій, 12, належить Максиму Березкіну, частина будівлі під номером 10 - теж йому, 8а - частинами тому ж Березкіну і Сергію Тарасову. Кому зараз належить друга частина будівлі на Дворцовій, 10, чиїм власником раніше було ТОВ «Рікона» Ганни Антоньєвої, продовжують з'ясовувати.

Як тільки у чиновників на руках будуть висновки експертизи, перемовини з власниками вийдуть на нову фазу, зазначила Надія Лісняк.

Столична влада звернулася до парламенту з тим, щоб внести зміни до Закону «Про охорону культурної спадщини», якому не вистачає механізмів повернення об’єктів культурної спадщини до державної або комунальної власності. В органів місцевого самоврядування немає повноважень самим визначати порядок викупу пам’яток у комунальну власність. Крім того, дуже малі розміри штрафів за порушення законодавства у сфері охорони культурної спадщини.

Нагадаємо, у центрі Кропивницького сталася масштабна пожежа.