У міськраді Кропивницького не підтримали петицію про індивідуальне опалення

Перегляди: 1458

Комісія з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності сьогодні, 6 листопада, не підтримала електронну петицію про індивідуальне опалення, повідомляє кореспондент CBN.

Петицію «Дозволити індивідуальне опалення поквартирно та створити програму переходу міста на автономне опалення» 11 вересня подала кропивничанка Наталія Бондаренко і до 6 листопада її підтримали 476 жителів міста при 450 необхідних голосів.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Комісія вирішила, що підтримка петиції з тими формулюваннями, які в ній закладені, призведе до порушення законодавства. Надавати дозволи на «індивідуалку» - не компетенція комісії. Встановити індивідуальне опалення усім, місцеве самоврядування не може.

«Підтримати в такому варіанті ми не можемо, але не підтримати буде неправильним», - зауважила депутат Валентина Яремчук.

Як зазначила в.о. начальника управління ЖКГ Тетяна Савченко, у міста є програма оптимізації системи теплопостачання нa 2017-2018 роки, яка передбачає відключення від централізованої подачі тепла житлових будинків, у яких переважна більшість квартир вже переведена на індивідуальні системи опалення. Мова йде про пільгове облаштування індивідуального опалення у 299 квартирах мешканців 96 багатоповерхівок.

У цьому році також планувалося звернутися до відповідного проектного інституту задля розробки схеми теплопостачання міста. Але охочих за півтора мільйона гривень зробити цю роботу не знайшлось. Тому в бюджеті на наступний рік гроші передбачили знову.

Комісія вирішила доручити заступнику міського голови створити робочу групу, яка займеться розробкою програми переходу міста на автономне опалення, і запросити взяти в ній участь ініціаторку петиції.