У Кропивницькому вiдбувся захiд, присвячений загиблим на війні спiвробiтникам СБУ

Перегляди: 2139

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Сьогоднi, 8 грудня, у рамках всеукраїнського благодiйного туру колектив Нацiональної Академiї Служби безпеки України презентував у Кропивницькому виставу-реквiєм «Вiйна без строку…», присвячену загиблим на сходi країни спiвробiтникам української спецслужби та виставку художнiх робiт «Невидима варта» авторства офiцера академiї Лесi Шиденко, повiдомляє кореспондент CBN.

Вистава-реквiєм «Вiйна без строку…» розповiдає про життєвi iсторiї героїв, якi загинули, боронячи незалежнiсть i територiальну цiлiснiсть України. Прем’єра вистави вiдбулася два роки тому в Києвi та не лишила глядачiв байдужими до побаченого.

«Невидима варта» виношувалася мною довго. Я знала особисто хлопцiв, якi загинули…знала, що треба якось допомагати їхнiм родинам i вирiшила писати портрети, адже за фахом я художник. Я вдячна усiм дружинам i мамам за те, що вони йшли на контакт»,- розповiла автор виставки художнiх робiт «Невидима варта», спiвробiтниця СБУ Леся Шиденко.

Кропивницький – 23 мiсто, в якому вiдбувається цей захiд, загалом в його рамках зібрали близько 900 тисяч гривень. Цього дня в обласнiй фiлармонiї кропивничанам вдалося зiбрати 21 тисячу 815 гривень. Всi зiбранi кошти передадуть до обласного госпiталю для ветеранiв вiйни та спрямують на реабiлiтацiю учасникiв бойових дiй на сходi України.