На Кiровоградщинi змусили «горе»-батькiв сплатити 116 мільйонів гривень алiментiв

Перегляди: 795

На Кiровоградщинi державнi виконавцi змусили «горе»-батькiв сплатити майже 116 млн грн алiментiв.

Про це CBN поiнформували в прес-службi обласної юстицiї.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Щодня державнi виконавцi працюють, щоб забезпечити гiдне дитинство дiтям, про яких забули їх власнi батьки. Для цього застосовують рiзноманiтнi заходи впливу. Йдеться i про обмеження боржникiв у правах, i про арешти майна чи банкiвських рахункiв.

Тих злiсних неплатникiв, якi ведуть аморальний спосiб життя або принципово не хочуть офiцiйно працевлаштовуватись, притягують до адмiнiстративної вiдповiдальностi.

З початку року в рамках iнiцiативи #ЧужихДiтейНеБуває 4 480 боржникiв обмежили в можливостi виїзду за межi України, а ще 4 516 осiб втратили право користуватися автiвками.

Нещодавно одного кропивничанина позбавили водiйського посвiдчення за борги перед власною дитиною. Пiсля зустрiчi з патрульними полiцейськими чоловiк сплатив близько 30 тис грн боргу, а все через те, щоб залишити за собою право керувати транспортом.

Також одним iз останнiх нововведень у законодавствi стало введення штрафних санкцiй для безвiдповiдальних батькiв, якi впродовж тривалого часу ухилялися вiд утримання власних дiтей.

Пiсля арешту майна недобросовiсний батько з Кропивницького знайшов майже 47 тис грн на сплату боргу з алiментiв i штрафу.