Бюджет Кропивницького недоотримав більше мільйона гривень податків з дорогих автівок

Перегляди: 987

Постійна комісія з питань бюджету сьогодні, 10 грудня, схвалила встановлення у Кропивницькому транспортного податку, який відповідає затвердженим законам нормам оподаткування, передає кореспондент CBN.

Як зазначив керівник управління транспорту та зв’язку Олександр Вергун, автівок, які б підпадали під такі вимоги, 96: 41 належить юридичним особам, ще 55 – фізичним,

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового року.

Ставка – 25 тисяч гривень на рік. Пільги зі сплати податку відсутні.

Протягом дев’яти місяців 2018 року власники дорогих авто сплатили лише 1 171 500 гривень податків. 374 900 гривень виплатили фізичні особи. Тобто, виконали законодавчі вимоги лише 15 з 55 кропивничан, які мають дорогі авто. Інші просто не платять, або ж намагаються судитися з податковою.