Кузьменко: «Амбулаторії, які я бачив в Австрії, дуже схожі на новозбудовану в Протопопівці»

Перегляди: 1003

На щотижневій апаратній нараді голова облдержадміністрації нагадав, що минулого тижня відкрили першу новозбудовану лікарську амбулаторію загальної практики – сімейної медицини в селі Протопопівка Олександрійського району.

Про це CBN поінформували в прес-службі Кіровоградської ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Керівник ОДА наголосив, що заклад збудували в рамках проекту Президента «Розвиток сільської медицини», який передбачає в Україні зведення понад 500 таких амбулаторій, оснащених необхідним обладнанням та санітарним транспортом, із житлом для сімейних лікарів.

«Новозбудована амбулаторія, яка вже кілька тижнів приймає пацієнтів, мені сподобалася. Перебуваючи з робочими поїздками за кордоном, я мав можливість ознайомитися з організацією первинної ланки медицини в інших країнах. Амбулаторії, які я бачив в Австрії, дуже схожі на новозбудовану у Протопопівці, - сказав Сергій Кузьменко. – Це свідчить про те, що ми не просто анонсуємо, а вже презентуємо результати реформ».

Голова облдержадміністрації наголосив, що це не єдина на сьогодні новозбудована амбулаторія в державі. Лише на Кіровоградщині звели три, а до кінця року розпочнуть роботу близько 10, а на початку 2019 року в області прийматимуть пацієнтів усі 18 амбулаторій.

Нагадаємо, у Протопопівці Приютівської громади Олександрійського району відкрили першу в Україні сільську амбулаторію.