На Кіровоградщині перепоховали останки невідомих воїнів (ФОТО)

Перегляди: 912

Останки 14 невiдомих вiйськовикiв-червоноармiйцiв перезахоронили у 75-рiчницю звiльнення вiд нацистської окупацiї селища Нова Прага Олександрiйського району.

Про це пишуть «Олександрійські новини», передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На перезахороненi, що вiдбулося на Братськiй могилi у центрi селища, зiбрались представники громади, вiйськовики Нацiональної гвардiї з вiйськової частини 2269 та учнi навчальних закладiв центру громади.

Останки загиблих виявили влiтку цього року, а їх перепоховання та iдентифiкацiю проводять пошуковцi-волонтери з Кропивницького.

Християнський православний обряд провiв священик мiсцевого Свято-Успенського храму отець Варсанофiй.

Очiльник ветеранської органiзацiї Олександрiйського району Олександр Голуб зазначив, що ведеться постiйна пошукова робота, яка дозволяє виявляти ранiше невiдомi могили бiйцiв, iдентифiкувати їх та проводити перезахоронення.

Пiсля проведення обряду всi охочі могли особисто попрощатись iз загиблими, кидаючи до могили солдат символiчну грудку землi. До пам’ятника Невiдомому солдату поклали квiти, вiнки.

За офiцiйними даними Книги пам’ятi України, у визвольних боях за Нову Прагу загинули 626 солдат та офiцерiв. Проте ця цифра є неточною i, за останнiми пiдрахунками, сягає 1000.

До цiєї кiлькостi тепер додались i цi, ранiше невiдомi, 14 бiйцiв Червоної Армiї, якi загинули у бою пiд час визволення Олександрiйського району.