На Кіровоградщині поліцейські ліквідували нарколабораторію (ФОТО)

Перегляди: 1007

Працівники управління протидії наркозлочинності поліції області отримали інформацію про вчинення 39-річним чоловіком кримінальних правопорушень, яка у ході перевірки підтвердилася.

Про це CBN поінформували в прес-службі поліції області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В одному з сіл Кропивницького району правоохоронці ліквідували нарколабораторію, де виготовляли амфетамін та вирощували коноплю. Чоловік також надавав приміщення для вживання наркотиків.

У помешканні чоловіка працівники управління протидії наркозлочинності спільно зі слідчим Кіровоградського районного відділення поліції провели санкціонований обшук. Під час обшуку вилучили амфетамін, скляні колби, приладдя та інші інгредієнти, що використовувалися для його виготовлення.

Правоохоронці виявили спеціально обладнану кімнату з відповідним освітленням, температурним режимом та підведенням води, де в горщиках вирощували коноплю.

За результатами експертиз за цим фактом приймуть рішення щодо притягнення особи до кримінальної відповідальності за статтями 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту), 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель), 311 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів), 313 (викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням), 317 (організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

За такі дії передбачено покарання – до семи років позбавлення волі.