У Кропивницькому нагородили лауреатів премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства (ФОТО)

Перегляди: 938

Сьогодні, 10 грудня, у художньо-меморіальному музеї ім. Олександра Осмьоркіна нагородили лауреатів обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства, передає кореспондент CBN.

Премію започаткували в 2005 році, за цей час нагородили 45 осіб. Захід приурочили до 126 річниці з дня народження художника і педагога, ім’я якого носить музей.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Премією відзначають митців, які працюють у традиційному живописі або традиційному образотворчому мистецтві, шукають нові шляхи та експериментують у своїй творчості. Переможців обирають шляхом таємного голосування.

Лауреатами премії можуть стати не лише жителі Кіровоградщини, але й наші земляки, які проживають в інших містах, і своєю творчістю пропагують рідний край.

«Цього року Микола Прокопенко з Одеси, який не є нашим земляком, також отримав премію. Декілька виставок він провів у нашому місті, й подарував багато творів до фондів обласного художнього музею та художньо-меморіального музею імені Осмьоркіна. Таким чином журі вирішило відзначити його», – сказав член журі Анатолій Кімнатний.

У номінації «Національна традиція» нагородили Валерія Давидова, у номінації «Новітні спрямування» переміг Микола Прокопенко, у номінації «Мистецтвознавство та історія» нагороду отримав колектив художників області.