Юстиція Кіровоградщини попереджає «аліментників» про штрафи та арешт майна

Перегляди: 826

Завдяки державній ініціативі «Чужих дітей не буває» на теренах області стягнули 115 мільйонів гривень на користь 16 тисяч дітей.

Про це на прес-конференції повідомив начальник Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області Вадим Гуцул, сьогодні, 10 грудня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За весь 2017 рік стягнули 65 мільйонів гривень. Такі зміни стали можливі завдяки вступу в дію другого пакету законів у рамках державної ініціативи «Чужих дітей не буває».

Органи юстиції зараз опрацьовують механізми вилучення документів на право водіння автомобіля у безвідповідальних батьків, адже таке покарання теж передбачено Законом.

Першій випадок конфіскації та примусового продажу авто стався у Фортечному районі Кропивницького. Власник автомобіля кілька років ухилявся від участі в спільному утриманні малолітньої дитини. Тепер його авто знаходиться на штрафмайданчику та готується до продажу через державне підприємство СЕТАМ.