Обвинувачений у жорстокому і цинічному вбивстві на Кіровоградщині проситься на волю

Перегляди: 1180

Кіровський районний суд у Кропивницькому відхилив клопотання обвинуваченого у вбивстві про зміну запобіжного заходу з тримання під вартою на більш м’який.

Ухвала суду опублікована у Єдиному державному реєстрі судових рішень, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Захист наполягав, що ризиків щодо можливого переховування від суду немає. Суд, врахувавши «тяжкість висунутих обвинувачень в умисному особливо тяжкому злочині, обставин, які характеризують особу, а також відсутність стійких соціальних зв’язків», у задоволенні клопотання відмовив.

Нагадаємо, ввечері 8 серпня 2017 року біля ставка в Малій Висці сталася бійка. Демобілізований учасник АТО Микола Божко, відпочиваючи у компанії зі своєю цивільною дружиною та кількома знайомими, посварився з двома місцевими мешканцями.

Молодики почали бити Миколу. Потім, залишивши його біля ставка, подалися геть.

Тіло Божка знайшли у воді наступного дня. Як показала експертиза, смерть настала внаслідок утоплення.

Правоохоронці затримали обох учасників бійки. Одного з них 16 серпня суд арештував на 60 діб, іншого 17-го посадив під домашній арешт на такий же строк.

Як стало відомо пізніше, лише побиттям двоє жителів Малої Виски не обмежилися. Вони, йдеться у матеріалах справи, «користуючись безпорадним станом Миколи Божка, вчинили грубе порушення громадського порядку, що супроводжувалося винятковим цинізмом та що виразилося у справлянні природних потреб на потерпілого».

Адвокат підозрюваного, якого посадили СІЗО, подаючи апеляцію на ухвалу Маловисківського районного суду про арешт на 60 діб, наголосила, що її підзахисний «позитивно характеризується, має постійне місце проживання, до кримінальної та адміністративної відповідальності не притягався». Апеляційний суд області не задовольнив скаргу адвоката й залишив ухвалу Маловисківського райсуду в силі. Справу ж передав до Новоукраїнки.

Підозрюваному, що знаходиться в СІЗО, інкримінували хуліганство та залишення в небезпеці (максимальне покарання – вісім років позбавлення волі). Його товариша, який перебуває під домашнім арештом, звинувачували у груповому хуліганстві (до чотирьох років за ґратами).

Новоукраїнський районний суд прийняв справу до розгляду та 10 жовтня 2017 року провів підготовче засідання. Крім групового хуліганства, арештованому жителю Малої Виски інкримінували й умисне вбивство (ч. 1 ст. 115 КК України, до 15 років позбавлення волі), прибравши при цьому статтю про залишення в небезпеці.

Нині справу розглядає Кіровський районний суд в обласному центрі.