Синоптики попередили про ураган на Кіровоградщині

Перегляди: 6723

На території Кіровоградської області 12 грудня оголосили штормове попередження.

Про це CBN поінформували у прес-службі УДСНС в області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«За даними обласного центру з гідрометеорології, унаслідок переміщення активного циклону з південного сходу 12 грудня на території Кіровоградської області очікуються складні погодні умови: сильні опади у вигляді снігу, мокрого снігу та дощу, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь. На дорогах ожеледиця. Пориви вітру 15-20 м/с», - сказано у повідомленні.

Рятувальники застерігають: «Випадіння снігу з дощем при зниженій температурі повітря і ураганному вітрі створює умови для зледеніння ліній електропередач, зв’язку, контактних мереж електротранспорту, а також покрівель будівель, різного роду опор і конструкцій, що нерідко викликає їх руйнування.

З оголошенням штормового попередження – необхідно обмежити пересування, особливо на власному транспорті, створити вдома необхідний запас продуктів (води, палива), виконати герметизацію житлових приміщень, що допоможе зберегти тепло і зменшить витрати палива. Особливу небезпеку снігові замети створюють для людей, захоплених у дорозі, далеко від людського житла».

«Під час ожеледі пересування пішоходів ускладнюється, обвалення різних конструкцій і предметів під навантаженням стане реальною загрозою для людей (травматизм). Слід уникати перебування у старих будівлях, під лініями електропередач і зв’язку та поблизу їх опор, під деревами», - йдеться також у застереженні.