У Кропивницькому без змін залишили мінімальну вартість місячної оренди житла

Перегляди: 2637

У Кропивницькому може без змін залишитися мінімальна вартість місячної оренди 1 кв. м загальної площі нерухомого майна громадян.

Таку пропозицію департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій підтримала постійна комісія з питань бюджету вчора, 10 грудня, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами керівника департаменту Андрія Паливоди, це пов'язано з відсутністю затверджених 1 листопада Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ прогнозних середньорічних показників опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України на 2019 рік. Для Кіровоградської області цей показник становить приблизно 10 тисяч гривень за квадратний метр.

Мінімальна вартість місячної оренди 1 кв. м загальної площі нерухомого майна фізичних осіб для некомерційної діяльності, у тому числі для проживання фізичних осіб, залишиться на рівні 8,83 грн., для виробничої діяльності - на рівні 17,66 грн. та для комерційної діяльності - 26,49 грн.

Бюджет Кропивницького цього року від податку з доходу від здачі житла в оренду власниками отримав майже мільйон гривень.