У Кропивницькому керівнику комунального підприємства повідомили про підозру через розтрату

Перегляди: 741

За процесуального керівництва Кіровоградської місцевої прокуратури склали повідомлення про підозру колишньому директору комунального підприємства «Ринково-побутові послуги Кіровоградської міської ради» у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2, 3 ст. 191 Кримінального кодексу України, тобто привласненні та розтраті майна шляхом зловживання службового становища.

Про це CBN поінформували в прес-службі обласної прокуратури.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У ході досудового розслідування задокументували шість епізодів незаконної діяльності колишнього директора – привласнення та розтрату грошових коштів комунального підприємства «Ринково-побутові послуги Кіровоградської міської ради» з грудня 2016 року по березень 2017-го. Посадовець неодноразово отримував гроші з каси підприємства під приводом оплати адвоката, послуг з проведення тренінгів, надання собі поворотної фінансової допомоги, а також премії за свою діяльність.

Встановили факти безпідставної оплати ним послуг і робіт від збанкрутілого підприємства та отримання коштів у якості орендної плати за користування торговельним місцем на суму 18 000 гривень.

Загалом слідство встановило причетність до привласнення та розтрати майна підприємства на загальну суму 122 тисячі гривень.

Наразі колишньому директору комунального підприємства «Ринково-побутові послуги Кіровоградської міської ради» оголосили про підозру за ч. 2, 3 ст. 191 КК України. Санкція статті передбачає покарання за цей вид злочину до восьми років позбавлення волі.

Триває слідство.