У Кропивницькому виділять 2 мільйони на містобудівний кадастр

Перегляди: 754

Постійна комісія з питань бюджету вчора, 10 грудня, погодила виділення 2 мільйонів гривень на завершення створення та розвиток містобудівного кадастру.

Ця програма стартувала 2014 року і розрахована на чотири роки, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Загальний обсяг фінансування програми - 4 млн 436 тис. грн. З них на 2015 рік виділили 890 тис. грн., 2016-й – 973 тис. грн., 2018-й - 573 тис. грн. У 2019 році запланували освоїти 2 млн грн.

У грудні цього року обіцяли завершити перший етап розробки та створення геопорталу містобудівного кадастру.

У січні 2019 року розпочнеться другий етап, який передбачає підключення до даних геопорталу структурних підрозділів виконкому міськради (управлінь освіти, охорони здоров’я, земельних відносин та інших).

Останнім етапом повинна стати відкритість геокадастру для кропивничан.

Це і турбувало членів комісії при прийнятті рішення, аби не вийшло, як із системою GPS. Її обіцяли і начебто встановили на всіх маршрутках у місті, але користуватися пересічні громадяни нею не можуть.

Тому депутати чекають від управління містобудування та архітектури більш жорстких вимог до підрядників. Рік тому у якості розробника електронного містобудівного кадастру представили фірму «Магелан».

Проект електронного містобудівного кадастру у міській раді Кропивницького презентували рівно рік тому.