Росіянин під приводом перевірки лічильників пограбував, а потім убив кропивничанку

Перегляди: 1265

У Кропивницькому засудили уродженця міста Сафонове Смоленської області Росії, який під приводом перевірки лічильників пограбував, а потім убив господиню.

Про це йдеться в матеріалах у матеріалах Єдиного державного реєстру судових рішень.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

22 серпня 2016 року засуджений помітив жінку, яка сама заходила до під'їзду в Кропивницькому та направлялася до свого помешкання на другому поверсі.

Чоловік прослідував за нею до під'їзду, де, наздогнавши потерпілу, під приводом перевірки лічильників у її помешканні зайшов до її квартири.

У квартирі зловмисник імітував виконання робіт із водяним лічильником та почав вимагати у потерпілої 150 гривень за начебто надані послуги. Жінка повідомила, що грошей не має.

Після цього чоловік вирішив її вбити та задушив потерпілу халатом. Потім вбивця заволодів грошима кропивничанки в сумі 1586 гривень.

Крім умисного вбивства, чоловік «засвітився» у низці інших злочинів, таких як пограбування і розбій.

5 грудня 2018 року Кропивницький апеляційний суд за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим призначив росіянину остаточне покарання у виді позбавлення волі строком на 12 років з конфіскацією всього майна, яке є власністю засудженого.

Також чоловік має сплатити потерпілим матеріальну шкоду та компенсувати державі судові витрати.