У Кропивницькому презентували витинанки за мотивами картин про козака Мамая (ФОТО)

Перегляди: 3368

Сьогоднi, 12 грудня, у виставковiй залi обласного Центру народної творчостi вiдкрили персональну виставку члена Нацiональної спiлки художникiв та майстрiв народного мистецтва України, майстра декоративно-ужиткового мистецтва Ольги Коломiєць.

Про це CBN поiнформували в закладi.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Кропивничанка – лауреат обласної премiї в галузi архiтектури, геральдики, вексилологiї та декоративно-прикладного мистецтва iменi Якова Паученка в номiнацiї «Декоративно-прикладне мистецтво», вiдома на Кiровоградщинi як автор витинанок, творiв живопису, вишивки бiсером та перлами iкон, композицiй на тему усної народної творчостi, сюжетних книжкових iлюстрацiй.

Майстриня презентувала нову колекцiю виробiв у технiцi витинання, яку створила за мотивами живописних картин про козака Мамая, що зберiгаються в музейних зiбраннях України. Легендарний образ козака, що грає на бандурi, традицiйнi козацькi атрибути Ольга Коломiєць передала на паперi за допомогою контурного зображення у великих розмiрах.

До експозицiї виставки також увiйшли паперовi витинанки iкон, яскравi декоративнi панно, якi майстриня створила за кращими зразками вiдомих українських митцiв.