Новоукраїнська ОТГ претендує на міжнародний статус

Перегляди: 802

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) спільно з Урядом України оприлюднив перелiк мiст та громад, якi першими вiд України претендують на мiжнародний статус «Громади, дружньої до дiтей та молодi».

Про це CBN поiнформували в прес-службi обласної ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

До цього перелiку увiйшли шiсть мiст та шiсть громад України, серед яких i Новоукраїнська об'єднана територiальна громада Кiровоградської областi.

Заступник Мiнiстра соцiальної полiтики з питань європейської iнтеграцiї Олександра Чуркiна зазначила, що головним чинником цiєї iнiцiативи є бажання молодi та кожного мешканця громади бути серед тих, хто робить свою громаду ближчою до дiтей та молодi.

Важливим чинником цiєї iнiцiативи є навчання – як врахувати думку один одного при формуваннi єдиної загальної системи, яка буде сприяти дiтям i молодi розвиватись так, як вони бажають i будувати свою громаду, як вони це бачать.

Україна є першою країною, яка визнала цю iнiцiативу як нацiональний прiоритет.

Мiнсоцполiтики наразi розробляє законодавчi акти, що передбачають додаткове фiнансове стимулювання тих громад, якi отримають вiдзнаку «Громада, дружня до дiтей та молодi».