У Кропивницькому дезертир просив переглянути вирок, однак його лишили за ґратами

Перегляди: 904

Кропивницький апеляційний суд залишив без змін вирок Ленінського районного суду Кропивницького від 20 березня 2018 року щодо колишнього солдата ЗСУ.

Про це CBN повідомили у прес-службі військової прокуратури Південного регіону.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

20 березня 2018 року Ленінський райсуд визнав колишнього солдата ЗСУ винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України, та засудив до покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки 1 місяць.

Військовослужбовець С., проходячи військову службу за контрактом на посаді розвідника-кулеметника однієї з військових частин ЗСУ, у липні 2016 року без поважних причин не з’явився вчасно на службу до військової частини та незаконно перебував поза її межами до березня 2017-го.

При винесенні вироку суд урахував участь колишнього військовослужбовця в АТО, його непогашену судимість, і на підставі ст. 71 КК України до призначеного покарання частково приєднав невідбуту частину покарання за попереднім вироком. За сукупністю вироків остаточно призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки 1 місяць.

Захист подавав апеляцію, однак Кропивницький апеляційний суд залишив вирок Ленінського райсуду без змін.