У Кропивницькому тижнева газета відзначить своє 25-річчя рок-фестивалем

Перегляди: 1083

Олена Нікітіна, «Україна-Центр»

Як ви вже знаєте, своє 25-річчя «УЦ» вирішила відзначити проведенням рок-фестивалю. Ми у свій день народження робимо розкішний подарунок нашим численним друзям. Втім, і самі від подарунків не відмовимося. І найціннішим для нас буде повний зал глядачів у театрі Кропивницького.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Нагадаємо, що рок-фест буде проходити на двох сценах театру - малій і великій. Малу ми умовно назвали «тихою», тому що там звучатимуть акустика й напівакустика, програма буде конкурсною, і буде сюрприз в образі Олександра Топілова, блогера, великого знавця і цінителя рок-музики, хорошої людини з Одеси.


Олександр Топілов - журналіст, письменник, музикант, музичний критик. У 90-х вивчав філологію в Одеському університеті ім. Мечникова. Тоді ж близько зійшовся з одеським альтернативним рок-середовищем і брав участь у низці музичних проектів (Стас Подліпський і «Клуб Сумних Облич», Mr. Skatkoff, «Цирк»). З 2010 року почав співпрацювати з різними виданнями в якості журналіста і музичного критика. Писав для Art-Ukraine, Bird in Flight, Yep.today, вів авторську колонку в «Зачем». У 2016 році випустив книгу «Все ось це ось» про Одесу 90-х і різноманітність культурних маргіналів, що її населяють.


Детальніше про те, що буде відбуватися на «тихій» сцені, розповів арт-директор фестивалю Сергій Компанієць:

- У конкурсній програмі фестивалю беруть участь різнопланові музиканти. Це як початківці, які роблять перші кроки, так і ті, кого вже давно можна вважати професіоналами. Перша група представлена колективами THE QUESTION з солісткою Іриною Єфімовою і Feel-In з Поліною Вахрамєєвою. А Валентин Поворозник та Сергій Соколовський вже давно збирають аудиторії, мають свого слухача, відомі не лише на регіональному рівні.

Не обійдеться без інтриги. Свого часу Ірина Єфімова та Поліна Вахрамєєва співали в одній групі. Після її розпаду утворилися два колективи. Це той випадок, коли з одного хорошого колективу проросло два хороших. І такі випадки в рок-музиці не поодинокі.

Володя Лось - музикант самобутній, який має великий бекграунд, який володіє авторським уявленням про музику, але, на жаль, мало виступає в нашому місті. Його багато хто знає, і завдяки фестивалю є можливість послухати його творчість.

Лікаря Андрія Гардашнікова теж багато хто знає, але він, на відміну від Володимира, досить часто виступає. Музика, авторська пісня - це його багаторічне хобі, на фестивалі буде представлено його творчість.

Міша Бондаренко - дуже яскравий музикант. Водночас з колективами і гітаристами Міша гратиме на клавішних. У нього цікава манера звуковидобування, рок-н-рольний підхід. Я б сказав, що це Джеррі Лі Льюїс XXI століття. Він грає дуже емоційно, експресивно, і це треба чути. Миша багатьох здивує.

Що стосується лекції Топілова, то, незалежно від того, що розповідає Олександр, це завжди весело, цікаво, пізнавально. Ця людина має не тільки енциклопедичні знання про музикантів. Він приголомшливо розповідає про їхні альбоми, ілюструє це випадками з особистого життя відомих музикантів, порівнює періоди їхньої творчості.

Будемо раді бачити справжніх поціновувачів справжньої музики. Позитивні емоції і музичну насолоду гарантуємо.