У Новомиргородському районі відкрили сучасну амбулаторію (ФОТО)

Перегляди: 1627

Сучасну амбулаторію відкрили у селі Панчеве Новомиргородського району сьогодні, 13 грудня, передає кореспондент CBN.

Участь у відкритті взяли голова Новомиргородської РДА Олександр Сенченко, голова районної ради Сергій Совенко, Панчівський сільський голова Володимир Босько, директор департаменту охорони здоров'я ОДА Олег Рибальченко, перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко та голова ОДА Сергій Кузьменко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Будівництво амбулаторії обійшлося в 6 мільйонів 179 тисяч гривень, з них майже 5,6 мільйона – за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, та трохи більше 600 тисяч – співінансування з районного бюджету.

Будівельно-монтажні роботи виконали за 110 днів, наразі вони завершені в повному обсязі. Закупили медичне обладнання та меблі, заклад має спірометр, систему моніторингу гемоглобіну та гемокриту, електрокардіограф, дерматоскоп, крісло гінекологічне, крісло-коляску колісну інвалідну, діагностичний набір для сімейного лікаря, ноші медичні складні, нібулайзер, пульсоксиметр, глюкометр, тонометр, комплект шин, систему моніторингу ліпідів, світильник оглядовий та інше. медичне оснащення. За рахунок субвенції з державного бюджету придбали автомобіль Renault Duster вартістю майже 500 тис. грн.

Вже сьогодні заклад відкрив свої двері та готовий приймати пацієнтів.

Амбулаторія обслуговує населення сіл Панчеве, Каніж, Мартоноша, Котівка. До складу амбулаторії входять: реєстратура, маніпуляційний та оглядовий кабінети, кабінет щеплень, кабінет лікаря загальної практики – сімейного лікаря, кімната для персоналу та підсобні приміщення.

Станом на 1 грудня в амбулаторії працює 5 осіб: 1 лікар загальної практики – сімейний лікар (внутрішній сумісник); дві особи середнього медичного персоналу, молодший медичний персонал – 1 особа; водій – 1 особа.

В штаті амбулаторії перебуває лікар-інтерн з загальної практики-сімейної медицини другого року навчання, яка з 1 серпня 2019 року буде працевлаштована на посаду сімейного лікаря.

Кількість обслуговуваного населення становить 3798 осіб, з них доросле населення – 3237 осіб (85%), дітей – 482 осіб (13%), підлітків - 79 осіб (2%).

Нагадаємо, першу в Україні амбулаторію відкрили на Кіровоградщині 6 грудня.

Завдяки президентській реформі децентралізації влади на Кіровоградщині збудують 18 нових амбулаторій.