Військові з Кропивницького взяли участь у навчаннях НАТО (ФОТО)

Перегляди: 1208

У військових навчаннях НАТО і союзників Combined Resolve XI, які традиційно проходять кожні півроку в Німеччині, участь взяла група третього полку спеціального призначення Сил спеціальних операцій Збройних Сил України.

До складу групи ввійшли тільки військовослужбовці, які пройшли спеціальний кваліфікаційний курс, а також мають бойовий досвід, повідомляється на неофіційній сторінці третього окремого полку СпП імені Святослава Хороброго у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Під час навчань група наших військових виконувала розвідку в тилу умовного «ворога» протягом семи днів. За цей час завдяки наданим ними даним фактично «знищили» батальйон броньованої техніки.

Наприкінці навчань зведена україно-американська группа спецпризначенців змогла здійснити вогневий наліт на тактично-оперативний центр розвідувального батальйону та знищити його.

Участь у навчаннях на кшталт Combined Resolve дає можливість представникам Збройних Сил України практично ознайомитись з процедурами НАТО. Це стосується і планування, і контролю за наземним компонентом, і взаємодії з армійською авіацією, і виклику вогню артилерії тощо. Відпрацювати це все на практиці можна лише на подібних міжнародних навчаннях.