На Кіровоградщині купили дітям парти, здатні викликати сколіоз

Перегляди: 955

Господарський суд Кіровоградської області 12 грудня задовольнив позовні вимоги прокурора до відділу освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради та підприємства-переможця щодо визнання недійсними результатів публічної закупівлі та договору на постачання шкільних парт.

Про це CBN поінформували в прес-службі прокуратури області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Знам’янська місцева прокуратура знайшла порушення при закупівлі шкільних меблів за бюджетні кошти на майже півмільйона гривень. Щоб результати тендеру визнати недійсними, прокуратура звернулась до суду.

За результатами проведеного відділом освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради електронного аукціону визначили підприємство переможця торгів та уклали з ним договір на постачання 390 комплектів шкільних парт вартістю 484 тисячі гривень.

При аналізі пропозиції наданої переможцем торгів знайшли її невідповідність вимогам тендерної документації.

У парт відсутні полички, підсклянники, пенали для ручок. Стільниця не має необхідних поглиблень для глибшої посадки з правильною підтримкою ліктя при письмі, що допомагає йому зберігати правильну поставу, тобто стіл не є антисколіозним.

Переможець закупівлі не надав документи, які б свідчили про відповідність парт вимогам чинного державного стандарту якості.

З огляду на приведені свідчення місцева прокуратура вирішує питання щодо їх повернення.