У Кропивницькому розкрили секрети приготування чаю по-кіровоградськи (ФОТО)

Захід провели з нагоди міжнародного дня чаю, який відзначають завтра

0
831
кількість переглядів

Як у світі з’явився чай, як люди з ним познайомилися, і як він став найулюбленішим напоєм мільйонів – про це сьогодні, 14 грудня, юним кропивничанам розповіли у Кропивницькому професійному ліцеї сфери послуг, передає кореспондент CBN.

Візит учнів четвертих, восьмих і дев’ятих класів 15 школи до ліцею не був випадковим. У літньому таборі під час канікул школярі вже познайомилися з англійською чайною церемонією і відповідними правилами етикету.

Родзинкою зустрічі стала розповідь про традиції українського чаювання та приготування чаю по-кіровоградськи.

Замість цукру на дно склянки налити сироп – уварений цукор. Потім з заварника по ложці потихеньку заливати чай, щоб шари не змішувались.

Подавати з соломинкою або поруч на блюдечко покласти чайну ложку. Вміст чашки або склянки повинен бути розділеним на два шари: прозорий нижній, прозорий, коричневий верхній. На смак ви повинні відчувати свіжозаварений, злегка терпкий чай.

Діти взяли участь у чайних вікторинах та змаганнях, посмакували чай по-кіровоградськи та навчились його продавати.

Приєднуйтеся до нас у Facebook, читайте в Telegram, Viber і Twitter.