Житель Кіровоградщини вкрав авто у сусідній області й проїздив на ньому аж півгодини

Перегляди: 1017

Близько 8:30 12 грудня до Южноукраїнського відділення поліції звернувся 57-річний місцевий мешканець та повідомив про те, що кілька хвилин тому викрали його автомобіль ГАЗ-2131.

Про це CBN поінформували в прес-службі Первомайського відділу поліції ГУНП.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Потерпілий розповів правоохоронцям, що зранку того дня він на своєму автомобілі «Волга» приїхав у власних справах на автовокзал. Залишивши легковик незачиненим, чоловік на декілька хвилин зайшов до приміщення автовокзалу, а коли повернувся, то машини на місці не було.

Близько 9:00 під час несення служби на контрольно-пропускному пункті, розташованому на автодорозі Н-24 «Благовіщенськ-Миколаїв», первомайські поліцейські виявили, що водій порушив правила дорожнього руху. Не відреагувавши на вимогу правоохоронців зупинитися, правопорушник збільшив швидкість і намагався втекти, та це йому не вдалось.

У чоловіка не виявилось документів автовласника, і він не зміг пояснити, звідки в нього автомобіль. Перевіривши машину у базах, правоохоронці з’ясували, що він її викрав.

Автокрадія, яким виявився 42-річний житель Кіровоградської області, доставили до Южноукраїнського відділення поліції й затримали у порядку ст. 208 КПК України.

Затриманому повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 289 КК України «Незаконне заволодіння транспортним засобом», санкція якої передбачає покарання від накладення штрафу до позбавлення волі на строк до п’яти років.

У суді вирішується питання щодо обрання до чоловіка міри запобіжного заходу. Досудове слідство триває.