Кузьменко привітав усіх, хто підтримував рух до єдиної помісної церкви

Перегляди: 822

Голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко привітав усіх, хто підтримував створення єдиної помісної православної церкви.

Про це він заявив на апаратній нараді сьогодні, 17 грудня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Я вітаю з цією історичною подією всіх, хто підтримував рух до єдиної Української автокефальної православної церкви, вітаю наших мирян і усіх людей, які вболівали за цю справу, вірили в неї, – зазначив Сергій Кузьменко. – Але ще раз наголошую на тому, що як на Кіровоградщині, так і загалом в Україні, кожен має право молитися в тій церкві, у якій він вважає за потрібне. У нас не було і не буде державної церкви».

Голова облдержадміністрації наголосив, що на фоні подій, які відбуваються сьогодні на сході нашої держави, дуже важливою є духовна підтримка військовослужбовців, які захищають незалежність зі зброєю в руках: «Наших хлопців є кому підтримати. І це дуже важливо. Тепер наші священики будуть молитися за нашу перемогу».

Нагадаємо, 15 грудня в Києві Об’єднавчий собор обрав першого предстоятеля Української православної церкви. Ним став Епіфаній. Фактично це буде перший визнаний київський митрополит з часів правління Ярослава Мудрого.

Тепер новообраному предстоятелю потрібно відвідати Вселенського патріарха і отримати Томос про автокефалію Української православної церкви.

Об’єднавчий Собор відбувся в Софіївському соборі, що є важливою історичною традицією. Саме в Софіївському соборі 1051 року був висвячений перший київський митрополит Іларіон. Саме працю Іларіона «Слово про закон і благодать» можна вважати початком обґрунтування незалежності української церкви.

Також у Софії 1921 року висвятили протоієрея Василія Липківського на Митрополита Київського і всієї України УАПЦ.

Тепер нового українського митрополита висвячуватимуть також у Софіївському соборі.