На Кіровоградщині за заявою про рейдерство спробували сховати бажання привласнити держмайно

Перегляди: 1192

Приватне підприємство «Агрорембудсервіс» подало в мін’юст, облдержадміністрацію, поліцію та інші органи заяву про спробу рейдерського захоплення нерухомого майна.

Це питання сьогодні, 17 листопада, розглянули члени обласної комісії з захисту прав інвесторів, протидії незаконному захопленню підприємств та оперативного штабу протидії рейдерству в аграрному секторі, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На початку 2016 року підприємство заявило про ліквідацію, а потім господарський суд порушив провадження про банкрутство. Проте це провадження припинили через іншу справу. До «Агрорембудсервісу» позивався військовий прокурор Кіровоградського гарнізону в інтересах міноборони та філії ДП «Укрвійськбуд» «1080-УНР» щодо визнання права власності та витребування майна, розташованого на вулиці Леваневського, 2в.

Мова йшла про адмінбудівлю, гаражі, кузню, естакаду, мийку, будівлю підземного зберігання паливно-мастильних матеріалів тощо.

Торік підприємство звернулося до держреєстратора із заявою про держреєстрацію права власності на комплекс будівель за вищевказаною адресою, але отримало відмову через відсутність документів, які були б підставою для державної реєстрації прав, згідно зі статтею 27 закону про держреєстрацію речових прав на нерухоме майно.

На дії держреєстратора підприємство скаржилося і до мін’юсту, і до теруправління юстиції в області.

Як зазначив начальник слідчого управління ГУ Нацполіції в області Дем'ян Таршин, ні про яке рейдерство мови не може бути. На його думку, в цьому випадку представники підприємства взагалі зловживають поняттям «рейдерство».

«На момент укладання угоди про відчудження майна з державного володіння в приватне, він (Юрій Протівцев - ред.) був директором філії (філії ДП «Укрвійськбуд» - ред.), а його жінка - директором приватного підприємства. Тобто чоловік продав жінці територію», - роз'яснив Дем'ян Таршин.

Як зазначили члени комісії, таким чином була попереджена спроба через банкрутство реалізувати майно третім особам.

Заслухавши інформацію, члени комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному захопленню підприємств прийшли до висновку, що ознаки рейдерського захоплення відсутні.