Рятувальникам Кіровоградщини вручили сертифікати на нову техніку та спорядження (ФОТО)

Перегляди: 849

Сьогодні, 17 грудня, в обласному управлінні ДСНС України в області голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко разом із головою обласної ради Олександром Чорноіваненком вручили рятувальникам сертифікати на нову сучасну техніку та спорядження.

Про це CBN повідомили у прес-службі ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначив начальник УДСНС в області полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк, ця техніка дасть змогу оперативно попереджувати виникнення надзвичайних подій і належно реагувати на них. Зокрема, безпілотний літальний апарат мінімізує затрати як людського ресурсу, дасть змогу збирати та аналізувати в режимі реального часу інформацію про розвиток події і правильно, оперативно вживати заходи - з її ліквідації.

Кошти на придбання техніки - 865 тисяч гривень - виділили з обласного бюджету у рамках виконання обласної програми цивільного захисту на 2016 - 2020 роки. Їх використали на придбання бойового одягу та спорядження (каски, чоботи), піноутворювача, квадрокоптера, ремонт аероглісера, радіостанції, засобів фіксації та передачі інформації.

Сергій Кузьменко відзначив, що сьогодні як ніколи є важливою ефективна робота рятувальників, головним завданням яких є збереження життя та здоров'я громадян, попередження та ліквідація надзвичайних ситуацій.