У Кропивницькому профільна комісія погодила тимчасовий порядок надання землі ОСББ

Перегляди: 1027

Постiйна депутатська комiсiя з питань архiтектури, будiвництва, реклами, регулювання земельних вiдносин та охорони навколишнього природного середовища сьогодні, 17 грудня, погодила Тимчасовий порядок надання ОСББ у постiйне користування земельних дiлянок у Кропивницькому.

Найбільше уваги депутати приділили алгоритму проходження документами інстанцій, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Комісія вирішила, що після отримання висновку управління архітектури та містобудування замовник подає документи на розгляд профільної депутатської комiсiї для погодження меж земельної ділянки, а вже потім на затвердження меж - заступнику міського голови.

Як наголосив голова комісії Олександр Шамардін, до жителів багатоквартирних будинків треба донести повну інформацію про надання земельної ділянки в постійне користування. Наприклад, що їм потрібно буде платити земельний податок, або право на постiйне користування земельною дiлянкою не передбачає право її забудови.

Це депутати уточнили в одному з пунктів положення: земельна ділянка надається ОСББ у постійне користування для будівництва й обслуговування багатоквартирного будинку без права будівництва (розміщення) будь-яких будинків та споруд. Її не можна передавати у користування іншим особам та зводити господарські споруди без дотримання вимог законодавства.

За словами голови правління ОСББ «Ізумрудний» Лідії Жабчик, отримання ОСББ у постiйне користування земельної дiлянки гарантує, що ніхто сторонній не зможе біля будинків нічого побудувати, а саме ОСББ - лише те, що буде корисно для утримання будинку.

Документ депутати розглянуть на найближчому засіданні міськради.