Депутати Кіровоградської облради не підтримали «ідею трьох районів»

Перегляди: 6215

Депутати Кіровоградської обласної ради не підтримали проект Закону України «Про зміну меж районів Кіровоградської області» на своїй сесії сьогодні, 18 грудня, передає кореспондент CBN.

Облрада вважає неприпустимим поділ регіону на три райони, оскільки це суперечить думці громади.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«За» непідтримку проекту проголосували 37 депутатів із 39 присутніх.

Це рішення направлять до голови Верховної Ради Андрія Парубія.

Нагадаємо, народний депутат з Кропивницького Олександр Горбунов («Народний фронт») пропонує залишити на території Кіровоградської області лише три райони.

До складу Кропивницького району, на думку авторів проекту, слід включити Долинський, Новомиргородський, Олександрівський, Бобринецький, Знам’янський, Новгородківський, Компаніївський та Устинівський райони.

Ще одним новоутворенням має стати Олександрійський район, до складу якого повинні ввійти Петрівський, Онуфріївський та Світловодський.

Третій район пропонується створити з центром у Голованівську, до нього планується приєднати Благовіщенський, Вільшанський, Гайворонський, Добровеличківський, Маловисківський, Новоархангельський та Новоукраїнський райони.