Щонайменше 11 жителів Кіровоградщини написали радіодиктант національної єдності без помилок

Перегляди: 2235

«Українське радіо» оприлюднило список людей, які написали радіодиктант національної єдності без жодної помилки, з-поміж них - щонайменше 11 жителів Кіровоградщини.

Результати диктанту опубліковані на сайті радіо.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Без помилок його написали Роман Пикалюк, Лариса Пінчевська, Наталія Шевченко і Юлія Ярова з Кропивницького, а також Тетяна Рига (село Клинове Голованівського району), Ганна Горовець (Добровеличківка), Олена Данечкіна і Даша Колєватова (Олександрія), Вікторія Литвиненко (Бобринець), Тетяна Підрушняк (Грушки Благовіщенського району) та Юрій Хиленко (Знам’янка).

Крім того, у списку є прізвища та імена людей без зазначення місця проживання.

9 листопада, у День української писемності й мови, відбувся 18 радіодиктант єдності. Його написали 32779 людей, з них без помилок – 311. Лише по одній помилці зробили 1004 людини.

Також надійшли листи – паперові та електронні – з анексованого Росією Криму та з окупованого Донецька. Зокрема один лист поштою надійшов з Криму. З Донецької області

Радіодиктант писали не лише в Україні, тексти надійшли з Великобританії, ПАР, ОАЕ, Туреччини, Німеччини, Молдови, Іспанії, Італії, Чорногорії, Франції, Лівану, Білорусі, Австралії, Польщі, США та Китаю.