У Добровеличкiвському районi працюватимуть над розвитком сiл

Перегляди: 740

У Добровеличкiвському районi визначили стратегiчнi проекти, якi планують реалiзувати до кiнця 2021 року.

Про пiдсумки соцiально-економiчного розвитку територiї, а також плани на найближчi роки пiд час засiдання районної Ради регiонального розвитку прозвiтував голова райдержадмiнiстрацiї Василь Смаглюк сьогоднi, 18 грудня.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про це пише «КП», передає CBN.

«Наша мета – покращення життя населення району. Зокрема, серед перспектив на 2019-2021 роки – пiдвищення конкурентоспроможностi району через залучення iнвестицiй, створення сприятливих умов для розвитку малого i середнього бiзнесу, пiдвищення енергоефективностi, розвиток туризму», – зазначає очiльник району.

За його словами, у наступнi роки запланували вiдремонтувати дороги району. На це з обласного бюджету передбачили 21 мiльйон гривень державних коштiв.

«Також запланували запустити два нових автобусних маршрути у районi. Встановити вiтроенергетичнi установки потужнiстю 2100 кВт на територiї Дружелюбiвської сiльської ради, аналогiв яким в областi немає. Вартiсть такої установки – понад 20 мiльйонiв гривень, – продовжує Василь Смаглюк. – Тривалий час однiєю iз депресивних територiй є територiя колишнього цукрового заводу в селi Липняжка. Там побудуємо сонячну фотоелектростанцiю вартiстю вiсiм мiльйонiв доларiв».

Окрiм цього, планують створити новий сучасний спортивно-розважальний комплекс на базi стадiону «Колос». Вiн включатиме волейбольний, мiнi-футбольне поля, майданчики для великого i малого тенiсу, мотузковий атракцiон, зимову ковзанку.

Також серед прiоритетiв – розвиток сiльських територiй, забезпечення комфортного рiвня життя населення, розвиток аграрного сектору.

Нагадаємо, у Добровеличкiвському районi вручили ключi та документи вiд квартири дитинi-сиротi Даринi Малаховiй. Це вже третя квартира у районi, яку передали у рамках виконання постанови Кабмiну.