На Кіровоградщині державі повернули земельну ділянку, де добували корисні копалини

Перегляди: 917

Господарський суд Кіровоградської області задовольнив позов Знам’янської місцевої прокуратури про стягнення з суб’єкта господарювання заборгованості за орендну плату в розмірі 123 тисяч гривень, розірвання договору оренди землі та повернення державі земельної ділянки вартістю 11 мільйонів 146 тисяч гривень.

Про це CBN поінформували в прес-службі прокуратури області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Орендар не сплатив своєчасну плату - 123 тисячі гривень за використання земельної ділянки площею 16 га на території Великоскельовської сільської ради Світловодського району.

На земельній ділянці розроблювали родовища кварцитів та не використовували її за вимогами чинного природоохоронного законодавства.

Через порушення місцева прокуратура звернулася з позовом до суду, щоб стягнути з суб’єкта господарювання заборгованості за договором оренди, розірвати договір й повернути державі земельну ділянку промислового призначення. Суд задовольнив позовні вимоги прокурора.

Кварцити – нерудні корисні копалини, які використовуються у металургії. Їх також використовують для виробництва вогнетривкої цегли, яка витримує температуру понад 1700 градусів за Цельсієм і придатна для спорудження мартенівських і склоплавильних печей.