У Кропивницькому шахраї збирають гроші на «похорони бійців АТО»

Перегляди: 1201

У Кропивницькому шахраї використовують нову схему збагачення за рахунок довірливих городян, збираючи гроші нібито на похорони українських військовослужбовців.

До редакції CBN звернувся кропивничанин, який повідомив про те, що до нього додому прийшов незнайомець і заявив: у зоні ООС загинув житель його будинку, а гість збирає гроші на похорон. При цьому він вказав на квартиру, де вже довгий час ніхто не живе. Наш інформатор відгукнувся на біду і віддав незнайомцю 50 гривень.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Тільки потім він разом зі знайомим перевірив інформацію, з'ясувалося, що ніхто з сусідів не загинув, а реальний власник квартири живий та ніякого відношення до АТО (ООС) не має.

До поліції співрозмовник CBN не звертався. «Не така велика сума, щоб через неї перейматися», - пояснив він.

За інформацією, що є у розпорядженні редакції, шахраїв двоє, на вигляд їм - 20 - 25 років. Одягнені у джинси та темні куртки, на голові - капюшони. Минулого тижня вони «опрацювали» район Героїв України - Жадова. На цьому тижні схожі за прикметами особи намагалися зібрати кошти в будинках на вулиці Попова.

У Кропивницькому діє соціальна програма, за якою поховання загиблих учасників війни на сході відбувається за рахунок місцевого бюджету.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ