У Кропивницькому військові та їхні сім’ї пройшли навчання у проекті «Україна - Норвегія»

Перегляди: 956

18 грудня у приміщені Льотної академії НАУ вручили дипломи слухачам проекту «Україна - Норвегія» «Перепідготовка та соціальна адаптація військовослужбовців та членів їхніх сімей в Україні», передає кореспондент CBN.

Це масштабний проект в Україні, що направлений не лише на військовослужбовців, а й на членів їх сімей. У вересні восьма група слухачів розпочала навчання в рамках проекту за спеціальністю «Безпека підприємницької діяльності».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У групі більше 70% слухачів - учасники АТО. Також у групі є офіцери у відставці, вдова учасника АТО, дружини учасників АТО, працівники поліції та офіцери поліції у відставці.

«Я знаю, що Україна зараз у важкій ситуації, а захищати свою країну досить складно. Після такої служби важко перейти в нове життя, і я сподіваюсь, що цей курс вам допоміг», – зазначив посол Норвегії в Україні Уле Тер’є Хорпестад.

Мета проекту - професійна перепідготовка групи на цивільні спеціальності й допомога учасникам у правовій, соціальній та психологічній адаптації.

«Для нас проект уряду Норвегії важливий тим, що ми разом із нашими європейськими партнерами маємо можливість запропонувати нову цивільну професію нашим військовослужбовцям. Ми про це можемо говорити не як про план, а як про дійсність. Адже багато людей на Кіровоградщині вже отримали таку спеціальність і успішно реалізовуються», – наголосив голова ОДА Сергій Кузьменко.

Проект фінансується міністерством закордонних справ Норвегії за участі українських партнерів.