Міськрада Кропивницького планує оновити свій сайт

Перегляди: 920

Виконком міськради підтримав програму розвитку місцевого електронного урядування на наступні три роки.

Головною метою програми є створення завдяки використанню сучасних технологій оптимальних умов для задоволення інформаційних потреб як виконавчих органів міськради, організацій, підприємств, так і громадян, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Мається на увазі, наприклад, підтримка та вдосконалення сайту міської ради, заміна морально застарілої техніки, технічна підтримка системи прямої трансляції засідань міської ради, виконкому та депутатських комісій, стимулювання розвитку загальнодоступних проектів і сервісів, впровадження корпоративної IP-телефонії в приміщенні міської ради, модернізації систем одержання та оброблення інформації у виконавчих органах міськради тощо.

На це з міського бюджету передбачається виділити на три роки більше 6 мільйонів гривень. Проект депутати міськради розглянуть вже наступного року.

Крім того, виконком погодив створення на сайті міської ради в розділі «Громадянам» сторінки «Електронні сервіси» з посиланнями на офіційні портали DoZorro, «ProZorro.Продажі», «Відкритий бюджет» та «iGov».

Так, через портал «iGov» кропивничани, в яких є електронний цифровий підпис, зможуть замовити дев'ять послуг у ЦНАПі чи відділі реєстрації місця проживання особи. Наприклад, копії рішень міськради або виконкому, розпоряджень міського голови, картки обліку об’єкта та довідки про його розміщення, довідку про реєстрацію місця проживання тощо.

«Зайшов на портал, подав заяву і отримав послугу», - прокоментувала CBN нововведення начальник відділу інформаційно-комп'ютерного забезпечення Оксана Бабаєва.

Оновлюватимуть сайт міськради з початку 2019 року. Список послуг обіцяють у подальшому розширити.