Міськрада Кропивницького прийняла бюджет на 2019 рік

Перегляди: 872

На четвертому засіданні 13 сесії сьомого скликання депутати міськради погодили запропонований проект бюджету на 2019 рік сьогодні, 20 грудня, передає кореспондент CBN.

"За" проголосували 35 депутатів.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Доходи бюджету міста визначені у розмірі 2 593,6 млн грн. 57 відсотків складають податкові та неподаткові надходження, решта - міжбюджетні трансферти.

Податок на доходи фізичних осіб передбачається у розмірі 977,1 млн грн, акцизний податок - 124,5 млн грн, місцеві податки і збори - 259,5 млн грн. Спеціальний фонд становить 85,3 млн грн.

Депутати визнали той факт, що бюджет - «напружений», особливо у питаннях оплати праці освітян та медиків, працівників центрів соцзахисту тощо.

Бюджет-2019, відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України, визначив захищеними видатки загального фонду на оплату праці працівників бюджетних установ; нарахування на заробітну плату; придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів; забезпечення продуктами харчування; оплату комунальних послуг та енергоносіїв; обслуговування місцевого боргу; поточні трансферти населенню; поточні трансферти місцевим бюджетам; оплата послуг з охорони комунальних закладів культури; оплата енергосервісу; програму державних гарантій медичного обслуговування населення.

Нагадаємо, 11 грудня депутати облради затвердили обласний бюджет Кіровоградщини на 2019 рік.