На Кіровоградщині відкрили ще один центр професійної освіти (ФОТО)

Перегляди: 865

У Малій Висці, на базі ПТУ №16, відкрили навчально-практичний центр зварювальних робіт.

Про це CBN поінформували в прес-службі ОДА області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Центр має відремонтовані приміщення, оснащений сучасним обладнанням та опалюється з нової котельні.

З державного бюджету виділили 2 мільйони 300 тисяч гривень на оновлення матеріально-технічної бази – придбали сучасне зварювальне обладнання, інструменти та верстатні матеріали.

З обласного бюджету виділили 1 мільйон 800 тисяч гривень на проведення капітального ремонту покрівлі корпусу майстерень та приміщень центру. 420 учнів мають можливість здобувати робітничі спеціальності у теплих та сухих приміщеннях.

У відкритті закладу взяв участь перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко. Разом із керівництвом району, працівниками навчального закладу, представниками інших професійних закладів освіти області та потенційними роботодавцями майбутніх випускників він оглянув обладнані майстерні навчального центру.

«Сьогодні ми констатуємо реальну увагу держави до розвитку професійної освіти. В області збудували сучасні навчально-практичні центри у Кропивницькому, Бобринці, Голованівську, а відсьогодні ще й у Малій Висці», - зазначив Сергій Коваленко.