Обвинувачений у вбивстві біля «Вельвету» в Кропивницькому хоче, щоб справу слухали присяжні

Перегляди: 1985

Обвинуваченого у стрілянині біля нічного клубу «Вельвет» в обласному центрі, внаслідок чого дві людини отримали тяжкі поранення, а одна з них померла у лікарні, хоче, щоб справу слухали за участі присяжних.

Про це кореспонденту CBN повідомили в прес-службі обласної прокуратури.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Сьогодні відбулося повноцінне підготовче засідання у цій справі, на якому розглянули клопотання про продовження строків запобіжного заходу – тримання під вартою. Окрім того, справу призначили до судового розгляду», - сказала речниця відомства Наталія Алексєєнко.

За побажанням обвинуваченого, який хоче, щоб справа слухалася за участі присяжних, наступного засідання автоматизована система буде обирати присяжних, які братимуть участь в засіданні.

Присяжні обираються автоматизованою системою з бази даних. Оберуть трьох основних і двох запасних присяжних на випадок відмови тощо.

Сьогодні ж суд продовжив запобіжний захід Мартиросяну ще на 60 діб.

Нагадаємо, Арсена Мартиросяна, обвинуваченого у вбивстві й тяжких тілесних, арештували в Кропивницькому. Кіровський районний суд Кропивницького взяв його під варту строком на два місяці.

Обвинувачений 2 листопада 2016 року біля нічного клубу «Вельвет» стріляв у жителів Кропивницького. Один чоловік загинув, його товариш, який кілька днів перед цим повернувся з АТО, отримав тяжкі поранення.

Зловмисник утік з місця пригоди. Його розшукували близько двох років.