«Укрзалiзниця» скасувала зупинки кiлькох потягiв в Олександрiї

Перегляди: 1043

Зупинки потягiв на станцiї Олександрiя Одеської залiзницi скасували через те, що частина потягiв «максимально прискорено», а частина потягiв зупинялась для декiлькох пасажирiв, повiдомляють «Олександрiйськi новини».

Змiни у графiку руху вiдбулися через те, що «Укрзалiзниця» «постiйно вживає заходiв щодо прискорення пасажирських поїздiв, i поїзди курсують з оптимальною швидкiстю iз зупинками на вузлових станцiях районних та обласних центрiв, що генерують значний пасажиропотiк».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У графiку руху пасажирських поїздiв на 2018/2019 рiк на станцiї Олександрiя передбачили зупинку 11 пар пасажирських поїздiв, у тому числi київського напрямку, а саме: №75/76 Кривий Рiг – Київ, №83/84 Київ – Марiуполь, №116/136 Київ – Покровськ, Бердянськ, №731/732 Київ – Запорiжжя, №733/734 Київ – Покровськ.

Також у новому графiку руху пасажирських поїздiв, який ввели в дiю з 9 грудня, пасажирським поїздам №11/12 Київ – Новоолексiївка та №79/80 Київ – Днiпро надали категорiю «Нiчний експрес», для чого цi потяги максимально прискорили, у тому числi за рахунок скасування зупинок i на станцiї Олександрiя.

Вiдповiдно до проведеного аналiзу кореспонденцiї пасажиропотокiв встановили, що за п’ять мiсяцiв 2018 року посадка/висадка пасажирiв на станцiї Олександрiя становила по поїзду №11/12 Київ – Новоолексiївка два-три пасажири в кожному напрямку, по поїзду №79/80 Київ – Днiпро – сiм пасажирiв у кожному напрямку. Цi зупинки скасували.

«Враховуючи, що призначення додаткових зупинок потягу збiльшує час прямування цього потягу в середньому до п’яти хвилин у кожен бiк, що впливає на його маршрутну швидкiсть, призначення зупинок пасажирським поїздам №11/12 Київ – Новоолексiївка та №79/80 Київ – Днiпро не вбачається можливим iз технiчних причин», - повiдомляє департамент iнформполiтики АТ «Укрзалiзницi».