В ДСНС нагадали, що робити, аби святковий салют не перетворився на лихо

Перегляди: 944

Місце і час проведення будь-якого культурно-масового заходу з використанням піротехніки треба письмово погодити з територіальними підрозділами управління ДСНС в області.

На цьому на вчорашньому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій наголосив заступник начальника управління із запобігання надзвичайним ситуаціям управління ДСНС в області Василь Штогрін, повідомляє CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Фахівці допоможуть забезпечити безпеку громадян, і особливо дітей, якщо запускатимуться святкові салюти, феєрверки або петарди.

Василь Штогрін нагадав про небезпеку придбання піротехніки на ринках або у неспеціалізованих, не обладнаних належним чином магазинчиках. Адже кожна петарда або фейерверк обов’язково повинні мати знак відповідності технічному регламенту встановленого зразка, маркування, в якому зазначається тип виробу, вікові обмеження щодо його реалізації та застосування, а також виробника чи експортер, термін придатності, радіус небезпечної зони при його використанні.

Рівень безпеки ілюструє той факт, що перевірка протягом року зареєстрованих торгових місць, які мають право на реалізацію такої продукції, виявила факти порушення правил реалізації піротехнічних виробів. За результатами семи перевірок орган ринкового нагляду за реалізацією подібних виробів виніс 24 рішення про вжиття обмежувальних заходів по 13 піротехнічних виробах і наклав штрафи на загальну суму 3825 гривень.