Фортечний район Кропивницького відзначив своє 45-річчя (ФОТО)

Перегляди: 1158

У Кропивницькому сьогодні, 21 грудня, відбулися урочистості з нагоди 45 річниці створення Фортечного району міста, передає кореспондент CBN.

22 грудня 1973 року вперше за багаторічну історію в місті створили два райони - Кіровський та Ленінський.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Першим головою Кіровського району був Микола Сухомлин. На території району функціонує 33 квартальних комітети, які охоплюють 12 792 будинки, де проживають 40 тисяч 194 кропивничани.

Жителів району привітав міський голова Андрій Райкович.

«Фортечний район надзвичайно багатий своїм науковим, культурним, промисловим потенціалом. На території району є підприємства, які славлять не лише нашу рідну Кіровоградщину і місто, а всю Україну», - звернувся до людей мер. Він побажав кропивничанам здоров'я, добра, радості, щастя і миру. Андрій Райкович вручив цінні подарунки видатним діячам Фортечного району.

Микола Сухомлин згадав цікавий момент про процес районування. Його поділили не за річкою, як було б логічно, а іншим способом, щоб у двох районах жила рівна кількість комуністів.

До жителів району звернувся нинішній голова Фортечної районної в місті Кропивницький ради Олександр Кришко: «Ми зібралися сьогодні вшанувати тих, хто багато сил віддав нашому району. Хочу побажати всім сил, натхнення, щастя та усіляких гараздів».

Перед присутніми виступили артисти музичних та танцювальних колективів району.