Релігійне життя Кропивницького відрізняється мирним співіснуванням різних конфесій

Перегляди: 804

Релігійне життя Кропивницького в цілому відрізняється мирним співіснуванням різних конфесій.

Про це під час засідання комісії сприяння дотриманню законодавства про свободу совісті та релігійні організації сьогодні, 21 грудня, сказала т.в.о. начальника відділу з питань внутрішньої політики Оксана Горбенко, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Фахівці не фіксували у місті фактів порушення вимог чинного законодавства на релігійному ґрунті, проявів міжконфесійного протистояння або втручання представників різних релігійних конфесій у справи інших.

Крім того, священнослужителі не втручалися у політичне життя міста.

Релігійна мережа Кропивницького нараховує 87 громад, чотири управління та три місії. Протягом року зареєстрували дві громади «Повного Євангелія» і одну Української греко-католицької церкви. В цілому останні п'ять років релігійна мережа міста щорічно розширюється на декілька громад.

В місті функціонують 33 православні громади, одна католицька, 43 протестантські, п'ять іудаїстського віросповідання, три мусульманські та одна «Свідомості Крішни». В той же час 11 із зареєстрованих релігійних громад фактично не проводять богослужіння.

Для задоволення духовних потреб віруючих релігійні громади використовують 23 культові споруди. Серед них по одній в УПЦ Київського патріархату та УАПЦ і 12 в УПЦ Московського патріархату. За десять років кількість культових споруд УПЦ МП вдвічі збільшилася.

Оксана Горбенко нагадала, що Верховна Рада ухвалила в цілому зміни до законодавства, які зобов'язують Українську православну церкву Московського патріархату змінити назву, вказавши приналежність до Російської православної церкви.