Екс-голова Кіровоградської ОДА: «Потрібно звертати увагу на потреби українців»

Перегляди: 862

Голова партії «Основа», колишній голова Кіровоградської ОДА Андрій Ніколаєнко вважає, що головна політика партії – орієнтування на те, що необхідно українцям, а не на те, що радить МВФ за кордоном.

Про це чора Андрій Ніколаєнко заявив під час робочого візиту до Олександрії вчора, 21 грудня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Візит голови партії розпочався з центрального ринку Олександрії, де він зміг побачити, як живуть олександрійці, їхні настрої та перспективу не лише для міста, а й для України в цілому.

«Ми дізнались, що навіть перед новорічними святами люди мають депресивний настрій через високі ціни та нестачу грошей. Для себе я поставив завдання: забезпечити можливості для тих людей, які важко і багато працюють для України і при цьому мало отримують», – зазначив Андрій Ніколаєнко.

Голова партії також завітав на Катеринославську меблеву майстерню, де поспілкувався з робітниками та на власні очі побачив роботу підприємства. На підприємстві працює майже 500 робітників. Андрій Ніколаєнко привітав їх з прийдешніми святами та побажав більшої заробітної плати.

«Цим підприємством ми показуємо, що Україна може виробляти якісну продукцію. Вона може створювати експортний потенціал в таких галузях, які сьогодні представляли виробництво матраців, тобто, це легка промисловість. Це – та частина економіки України, яка з одного боку потребує велику кількість робочих рук, а для такого міста, як Олександрія і взагалі для України це сьогодні вкрай необхідно, щоб українці мали можливість працювати тут, а не їхали в Польщу і створювали там ці робочі місця», – розповідає він.

За його словами для партії «Основа» головна мета – правильна державна економіко-орієнтована політика.

«Не потрібно орієнтуватися на слова МВФ, на те, що радять за кордоном, а звертати увагу лише на те, що необхідно українцям», – зауважив Ніколаєнко.

Заступник голови партії Ярослав Арсірій повідомив, що показники заробітних плат Олександрії порівняно з сусідніми містами досить непогані.

«Як засвідчив сьогоднішній візит на одне з підприємств із виробництва матраців, які реалізовуються не тільки в Україні, а й за кордоном, то це – приклад того, що навіть в тих важких умовах, які є в Україні, існують осередки, в яких бізнес ще розвивається. Щоб зробити більше таких бізнес-осередків партія "Основа" створила програму економічного розвитку для країни, і в першу чергу ми мусимо прийти до влади для того, щоб цю програму втілити в життя, змінити правове поле, щоб воно було більш привабливе для інвесторів», – розповідає заступник голови партії.

За словами керівника обласної організації політичної партії «Основа» Валерія Авксентьєва, Кіровоградщина особливо не відрізняється проблемами від інших областей та й України в цілому.

«В нас є ряд проблем, які треба вирішувати, як в Кіровоградській області так і в Україні. Це економічні проблеми, проблеми робочих місць і ще багато чого, що потрібно вирішити якомога швидше», – додає він.