На Кіровоградщині не допустили до реалізації більше 9 тонн продуктів

Перегляди: 826

За результатами проведених досліджень Держпродспоживслужби області до реалізації не допустили харчові продукти та сировину загальною вагою 9 тонн 228 кг.

Про це CBN поінформували в прес-службі Держпродспоживслужби області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Державні лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи області за 11 місяців поточного року провели 344626 експертиз та 725580 досліджень на ринках. За результатами проведених досліджень до реалізації не допустили харчові продукти та сировину загальною вагою 9 тонн 228 кг.

Реалізацію молока і молокопродуктів загальною вагою 3 тонни 318 кг не допустили через незадовільні органолептичні показники, а саме: гіркий присмак, підвищений рівень кислотності, ІІІ ступінь чистоти, порушення правил торгівлі (у 380 випадках була припинена реалізація молока у використаних пластикових пляшках). Утилізували 44 кг молока, отриманого від хворих на мастит корів.

Риба з прісноводних водоймищ (сумарна вага 183 кг), яку також утилізували, мала незадовільні органолептичні показники.

З цієї ж причини власникам повернули 1 тонну 625 кг овочів для використання в домашньому господарстві як корм для тварин. У той же час овочі і фрукти вагою 3 тонни 977 кг утилізували на підставі виявлення підвищеного рівня нітратів та незадовільних органолептичних показників - продукція уражена хворобами, гнила.

До продажу не допустили 98 кг олії. З них 92 кг реалізовувалися у використаних пластикових пляшках, що є порушенням правил торгівлі, весь продукт повернули власнику. 6 кг утилізували через незадовільні органолептичні показники.