На Кіровоградщині з'явилося сучасне обладнання для діагностики та лікування(ФОТО)

Перегляди: 1064

Цього року для обласної лікарні придбали нове обладнання на загальну суму понад шість мільйонів гривень, повідомляє CBN.

Високоякісні медичні апарати закупили у відділення інтенсивної терапії, ендоскопії, для перинатального центру та інших відділень закладу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко побував з робочим візитом в обласній лікарні, де ознайомився з роботою нового обладнання.

У відділення інтенсивної терапії придбали апарат відомого бренду для проведення тривалої замісної терапії при нирковій та печінковій недостатності вартістю близько 865 тисяч гривень, який працює вже другий тиждень.

Для ендоскопічного відділення закупили мобільний гастрофіброскоп вартістю близько 704 тисяч гривень.

В урології з'явилося ендоурологічне обладнання вартістю понад 1 мільйон 286 тисяч гривень, яке зменшує травматичність діагностичних втручань і операцій.

В пренатальному центрі Сергій Кузьменко оглянув комплекс новопридбаних апаратів – кардіотокографи для одноплідної та двоплідної вагітності вартістю по 597 тисяч гривень кожен та гістерорезектоскоп вартістю понад 337 тисяч гривень.

За словами головного лікаря обласної лікарні Лариси Андреєвої, ці апарати дають можливість вчасно виявити патологію плоду і визначити подальші дії лікаря.

Протягом 2018 року в обласну лікарню також закупили обладнання для реанімаційного, фізіотерапевтичного та хірургічних відділень, а також для кабінету спіральної комп’ютерної томографії.

За рік на стаціонарах пролікували понад 25 тисяч пацієнтів, з яких майже 14 тисяч прооперували. Близько 125 тисяч пацієнтів отримали консультації лікарів у поліклініці обласної лікарні.