На виборах у 40% громад перемагає БПП «Солідарність»

Перегляди: 1244

Партія «Блок Петра Порошенка "Солідарність"» перемагає на виборах в ОТГ, які відбулися 23 грудня у 78 ОТГ у 13 областях України.

Про це йдеться у повідомленні партії, текст якого має CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За даними екзит-полів, проведених партійними штабами, понад 40% кандидатів на посади голів ОТГ, які лідирують за попередніми результатами, – кандидати від партії або самовисуванці – члени партії «Блок Петра Порошенка "Солідарність"».

Інші політичні сили мають значно менші результати.

Найбільшу підтримку кандидати від «БПП "Солідарність"» отримали у Київській, Черкаській, Івано-Франківській, Тернопільській областях.

«Партія «БПП "Солідарність"» перемагає на виборах в ОТГ, починаючи з першої кампанії на кожних виборах у громадах. Це означає, що виборці по всій країні дедалі активніше підтримують реформу децентралізації, яку ініціював Президент і яку реалізує на місцях та активно підтримує у парламенті наша політична сила», – переконаний керівник Секретаріату партії, народний депутат України Максим Саврасов.

Після закриття дільниць о 20:00 розпочався паралельний підрахунок голосів у 69 сільських і селищних ОТГ, де голови та депутати обирались за мажоритарною системою, а також у дев’яти міських ОТГ, де депутатів обирали за пропорційною системою.

Нагадаємо, 23 грудня відбулися перші вибори у 78 новостворених ОТГ.

Зокрема, у Кіровоградській області вибори відбулися в чотирьох ОТГ: Мар’янівській, Добровеличківській, Піщанобрідській та Попельнастівській.