У Кропивницькому завершилося перше коло чемпіонату області з жіночого волейболу

Перегляди: 1196

Вчора, 24 грудня, відбувся останній матч першого кола чемпіонату області з волейболу серед жінок, повідомляє кореспондент CBN.

У спортивному залі факультету фізвиховання ЦДПУ зустрілися лідери першості – збірна ФФВ та ВК «Фенікс».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

До цього поєдинку суперники виграли усі свої матчі. Тож переможець протистояння мав можливість одноосібно очолити турнірну таблицю. І гра виправдала сподівання чисельних уболівальників, які прийшли підтримати своїх дівчат.

У першому сеті спочатку ініціативу на майданчику захопили більш досвідчені гравці збірної Кропивницького – «Фенікс», які відірвалися на 5 очок – 11:6. Але господарки майданчику зібралися й не тільки відновили рівновагу, але й вийшли вперед – 13:12. Потім підопічні Богдана Зіненка грали вже на куражі й не дозволили конкуренткам повернути собі перевагу. Перша партія завершилися з рахунком – 25:18 на користь команди ФФВ.

У другому сеті спочатку продовжували домінувати студентки, які відразу пішли у відрив – 5:0. Але наставник «Феніксу» Сергій Лавров узяв тайм-аут, заспокоїв своїх дівчат і вніс необхідні корективи. Після цього гості взяли 11 очок поспіль й відправили конкуренток у своєрідний нокдаун. Відійти від такого удару студентки так і не змогли й програли сет – 14:25.

Третя партія проходила в рівній та напруженій боротьбі, коли неймовірні підняття м’яча чергувалися з прикрими помилками. І все ж в середині сету дівчата з «Фенікса» здобули декілька важливих очок, відірвалися у рахунку (10:16) й довели справу до своєї перемоги – 18:25.

Та все ж підопічні Богдана Зіненка не збиралися здаватися й в четвертій партії постійно були попереду. Коли ж вболівальники збірної ФФВ сподівалася, що все вирішиться в п’ятому сеті, волейболістки «Фенікса» змогли «потягнути» декілька дуже важких м’ячів, вдало зіграли на прийомі й подавали більш впевнено.

Спочатку на майданчику відновилася рівновага – 20:20, а потім досвідчені підопічні Сергія Лаврова остаточно схилили шальки терезів на свій бік – 20:25.

Тож ця надзвичайно цікава битва лідерів нашого волейболу завершилася перемогою «Фенікса» - 3:1, що й дозволила збірній Кропивницького очолити турнірну таблицю чемпіонату області.

Турнірне становище після першого кола: ВК «Фенікс» - 12 очок, ВК «ФФВ ЦДПУ» – 9 очок, ВК «Медколедж» - 6, ВК «Кропивничанка» - 3, ВК «ЦДПУ» - 0.

Перші матчі другого кола відбудуться наприкінці січня 2019 року.