Гемодiалiзний центр у Кропивницькому розширив перелiк медичних процедур

Перегляди: 1005

Сьогоднi, 26 грудня, начальник управлiння охорони здоров’я мiської ради Оксана Макарук проiнспектувала роботу гемодiалiзного центру, що розташований на базi мiської лiкарнi №2 iменi Святої Анни.

Про це CBN поiнформували в прес-службi мiської ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами Оксани Макарук, у центрi облiковується 43 пацiєнти, а щодня процедуру гемодiалiзу проходять 22 людини. Вiд грудня перелiк медичних послуг у центрi розширився: гемодiалiз доповнився додатковими процедурами - плазмоферезом та гемосорбцiєю.

«Такi процедури необхiдно проводити при аутоiмунних захворюваннях, при значних iнтоксикацiях, алергiчних захворюваннях, при псорiазi i ревматоiдному артритi, - зазначила Оксана Макарук. - Якщо гемодiалiзний апарат виводить сечовину, креатинин та електролiти, то нова система очищує кров вiд певних токсинiв та алергенiв. Вона також може використовуватися при гострих отруєннях лiкарськими засобами в реанiмацiї, алкогольнiй iнтоксикацiї. Незамiнна рiч для лiкарiв-iнфекцiонiстiв».

Протягом мiсяця сорбцiонною процедурою вже скористалися 15 осiб. I хоча апарат входить в табельне оснащення гемодiалiзного центру, але направлення на проходження очисної процедури пацiєнти можуть отримати i в полiклiнiках обласного центру.